De bruidsreportage van Ronald en Saskia | Kasteel Duurstede Wijk bij Duurstede

Het is vandaag vrijdag 14 juni, de trouwdag van Ronald en Saskia! Ronald en Saskia zijn al 20 jaar heel gelukkig samen, zo vertelden ze mij enige tijd geleden tijdens het kennismakingsgesprek. Eigenlijk wilden ze een groot feest geven ter ere van dit jubileum maar waarom dit feestelijk feit niet vieren met een huwelijk zo bedachten ze.. Dat hun 2 kindjes Roan en Dano dan ook heel bewust hun huwelijk zouden meemaken was natuurlijk een groot pluspunt. Van het een kwam het ander en dé datum, 14 juni 2013, werd geprikt.

Het is een stralend mooi weer als mijn wekker gaat en ik me gereed maak om naar het landelijke Wijk bij Duurstede, de woonplaats van het bruidspaar, te vertrekken. Wat een geluk hebben ze! De hele week is het slecht weer en ook de dag daarna, zo zal later blijken, is het weer niet al te best. Als ik arriveer in Wijk staat een stralende bruid al helemaal tip top in haar mooie bruidsjurk en zichtbaar genietend in de woonkamer te keuvelen met haar zus. Ronald kan elk moment arriveren met bruidsjonkers Roan en Dano en daarom verplaats ik me, nadat ik Saskia uitgebreid bewonderd heb, naar buiten om Ronald op te wachten. Kort daarna komt een stoere BMW cabrio met harde muziek uit de speakers de straat in rijden. Dat kan niet missen.. daar is de bruidegom! Roan en Dano zitten achterin en kunnen niet wachten om hun moeder te zien. Ook Ronald maakt een ietwat nerveuze indruk. Zolang hebben ze naar dit moment uitgekeken en nu is het eindelijk zover. Samen met de kids loopt Ronald de tuin in waar Saskia klaar staat onder de rozenstruik om haar aanstaande echtgenoot op te wachten. Een ontroerend moment volgt waarbij Ronald ongemerkt een paar traantjes probeert weg te pinken. Ook Roan en Dano kijken vol bewondering naar hun mooie mama. Als iedereen elkaar begroet heeft vertrekken we naar kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede voor de bruidsreportage.

We beginnen de bruidsreportage met foto’s van de trouwauto op een pleintje met uitzicht op kasteel Duurstede. Roan en Dano vinden het eigenlijk al snel wel welletjes maar dankzij Saskia’s zus, die met veel enthousiasme de kids weet te entertainen, lukt het prima om ook 2 stralende bruidsjonkertjes op de kiek te krijgen. We maken foto’s in en op de stoere cabrio en wandelen dan door het parkje om het kasteel waar we mooie doorkijkjes spotten en een stenen bruggetje. Als we richting de auto lopen maken we nog wat foto’s op de houten brug voor het kasteel maar moeten het kasteel zelf een beetje ontwijken op beeld omdat deze, vanwege renovatie, helaas nog in de steigers staat. Als we klaar zijn bij het kasteel rijden we nog even naar de dijk om nog wat foto’s te maken bij de uiterwaarden van Wijk bij Duurstede. We openen stiekem een hekje van een weilandje waar Fjorden paarden staan te grazen omdat daar allemaal boterbloemen groeien en deze gele gloed natuurlijk wel erg leuk is voor op de foto. De “leider” van de kudde komt nieuwsgierig poolshoogte nemen en is zo brutaal dat ik mijn koffer met fotoapparatuur in de gaten moet houden:-) Snel maken we ons dan ook weer uit de voeten, de hopen paardenvijgen ontwijkend, nadat ik een aantal mooie shot heb gemaakt. Onderweg naar de woning van Saskia en Ronald spotten we nog een berm met klaprozen en andere vrolijke bloemen waar we nog snel even een paar foto’s schieten en dan is het moment daar dat de intimi van het bruidspaar het gezin vol bewondering in ontvangst neemt. Terwijl Saskia en Ronald iedereen begroeten en lekker kletsen met hun gasten heb ik mooi even de tijd om close-up foto’s te maken van het bruidsboeket en de trouwringen.
Na de lunch is het tijd om te vertrekken naar het stadhuis van Wijk bij Duurstede, er moet tenslotte nog getrouwd worden!

Aangekomen bij het stadhuis staat een grote groep vrienden en familie klaar om het bruidspaar, die met flinke snelheid aan komt rijden, te verwelkomen met luid geklap en gejuich. Eenmaal binnengekomen in het mooie oude stadhuis begint de ambtenaar zijn toespraak. Ronald lijkt best een beetje zenuwachtig voor het officiële gedeelte. Hij frunnikt veel aan zijn stropdas en wiebelt op zijn stoel. Na een “verlossend” ja-woord wordt de akte getekend en is het tijd om het kersverse bruidspaar te feliciteren. Ik loop alvast naar buiten om de gasten die het stadhuis verlaten, “vast” te houden op de fraaie trap want we willen nog groepsfoto’s gaan maken. Nadat ik de groep- en familiefoto’s heb gemaakt is het tijd om afscheid te nemen van dit leuke warme stel.

Saskia en Ronald, bedankt voor een prachtige dag vol mooie momenten en enjoy this preview!!

bruidsreportage (2) bruidsreportage (3) bruidsreportage (4) bruidsreportage (5) bruidsreportage (6) bruidsreportage (7) bruidsreportage (8) bruidsreportage (9) bruidsreportage (10) bruidsreportage (11) bruidsreportage (12) bruidsreportage (13) bruidsreportage (14) bruidsreportage (15) bruidsreportage (16) bruidsreportage (17) bruidsreportage (18) bruidsreportage (19) bruidsreportage (20) bruidsreportage (21) bruidsreportage (22) bruidsreportage (23) bruidsreportage (24) bruidsreportage (25) bruidsreportage (26) bruidsreportage (27) bruidsreportage (28) bruidsreportage (29) bruidsreportage (30) bruidsreportage (31) bruidsreportage (32) bruidsreportage (33) bruidsreportage (34) bruidsreportage (35) bruidsreportage (36) bruidsreportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *