De bruidsreportage van Richard en Carla | Paviljoen Het Twiske Oostzaan

Het is vandaag 18 juni 2013, de dag dat subtropische temperaturen worden voorspeld (en heel Nederland in rep en roer is!) maar bovenal de trouwdag van het leuke stel Richard en Carla. Gewapend tegen de voorspelde warmte in korte broek en mouwloze top kom ik aan in Oostzaan bij de woning van Richard en Carla. Ik wordt gastvrij ontvangen door een stralende Richard en eenmaal binnen welkom geheten door de zoon van Carla. In de keuken tref ik een ogenschijnlijk ontspannen bruid die voorzien wordt van een prachtige make up door de visagiste. De bruidegom zit ondertussen volkomen relaxed achter de computer nog wat laatste dingetjes te regelen, een broodje te eten.. kopje koffie te drinken.. Wat hebben mannen het toch makkelijk qua gereedmaken.. Veel tijd hebben ze niet nodig. Richard en Carla mogen elkaar nog niet zien dus dit vereist wat creativiteit gezien de woning niet al te groot is maar het lukt ons prima. Terwijl de visagiste Carla steeds mooier maakt begin ik de bruidsreportage met het fotograferen van details; de fraaie bruidsschoenen van Carla, het chique tasje van Karen Millen (wat ik zelf ook wel graag zou willen hebben:-)), het bruidsboeket en de prachtige antieke sieraden die samen een zeer hoge waarde vertegenwoordigen zodat ik doodsbang ben dat ik ze laat vallen. Vervolgens ga ik verder met het fotograferen van de visagie en het valt me echt op hoe ontspannen iedereen is. We kletsen lekker met elkaar tussendoor waardoor ik me super thuis voel bij dit warme stel.

Als Carla klaar is met de make up verplaatsen we ons – onopvallend voor Richard – naar de slaapkamer waar ze haar prachtige champagne/zalmkleurige jurk aantrekt. Carla verteld me stralend dat Richard zo ontzettend goed voor haar voelt.. “hij is echt mijn mannetje” straalt ze. Als Carla helemaal klaar is gaan we naar de voorzijde van hun huis waar Carla mooi in het groen onder de bomen en met uitzicht op het water klaar gaat staan om haar aanstaande echtgenoot te ontvangen. Vol bewondering begroeten ze mekaar en dan stappen ze in de fietstaxi van Amsterdamse chauffeur Sander op weg naar recreatiegebied Het Twiske in Oostzaan voor de bruidsreportage op locatie.

Richard heeft een overzichtelijke kaart van het gebied voor mij gemaakt met de foto-stopplaatsen. De eerste stop maken we op een stuk land met hoog gras en uitzicht op een molen. Dit typeert het Zaanse gebied dus dat plaatje willen we zeker niet missen. Vervolgens fietst het bruidspaar verder en ik volg met mijn auto fietschauffeur Sander die flink vaart zet.. Wat een luxe voor mij.. zo hoef ik niet te sjouwen met mijn zware apparatuur wat zeer welkom is gezien de warmte van vandaag. We stoppen even verderop bij een bruggetje en lopen dan door naar een veldje waar allemaal boterbloemetjes zouden moeten staan. Echter, het onkruid heeft de afgelopen dagen flink zijn best gedaan en de boterbloemetjes zijn een beetje “ondergesneeuwd” door het woekerende kruid. Desondanks weten we aantal mooie shots te maken en bovendien biedt recreatiegebied Het Twiske zoveel moois dan we meerdere andere mooie plekjes spotten.
Dan rijden we door naar de haven en maken nog enkele foto’s van een kunstwerk in de vorm van een anker. Het valt mij op hoe ontzettend verliefd Carla en Richard zijn, ze stralen van oor tot oor en niet 1 keer hoef ik te vragen om even te lachen in de camera.

Als we klaar zijn met de bruidsreportage verplaats ik me naar Paviljoen ’t Twiske waar een grote groep gasten het bruidspaar al op staat te wachten. Iedereen klapt en juicht als het bruidspaar op de fietstaxi aankomt. Als de gasten het bruidspaar begroet hebben nemen ze plaats in de ceremonieopstelling die gesitueerd is aan het water en gedecoreerd met witte lampions, bloemdecoraties en draperieën.. prachtig! Dan wordt Carla weggegeven door haar vader en begin de ambtenaar haar toespraak. Deze moderne ambtenaar in modieuze zwarte laarzen en fel geel jasje doet me qua stemgeluid nog het meest denken aan Mien Dobbelsteen maar wat doet ze haar welk met volle overgave! Haar toespraak zit vol met humor en grappige anekdotes en zo kom ik – onder het fotograferen – heel wat over Richard en Carla te weten. Bijvoorbeeld hoe ze elkaar ontmoet hebben. Via een datingsite leerden ze elkaar kennen en de digitale vonk sloeg over. Echter al snel kwam naar voren dat Carla zeer sportief is en gek is op fietsen hetgeen Richard (ook een fanatiek fietser) wel even angst in boezemde.. Want.. “Carla zou toch niet van die dikke fietskuiten hebben en – nog erger – straks fiets Carla harder dan ik..” waren zijn angstige gedachten. Gelukkig werden zijn angsten direct op de eerste date weggenomen want Carla bleek een paar zeer fraai gevormde benen te hebben en harder fietsen was ook niet aan de orde. Ook het huwelijksaanzoek verdient een originaliteitsprijs.. Dé belangrijke vraag werd letterlijk boven een sopje gesteld. Terwijl Richard en Carla gezellig samen aan het afwassen waren trok Carla de stoute schoenen aan en vroeg haar geliefde ten huwelijk. Na het ja-woord, het tekenen van de akte en het omdoen van de trouwringen is het tijd om met de hele groep rode en witte ballonnen op te laten.

Aansluitend volgt het aansnijden van de bruidstaart die door de warmte bijna scheef dreigt te zakken en dan wordt het (bier)glas geheven. Terwijl iedereen geniet van het lekkere weer, de fraaie ambiance en het gezelschap maak ik ondertussen groepsfoto’s en familieportretten van de gasten. Het bruidspaar wordt verwend met allemaal mooie cadeaus en natuurlijk wil iedereen hen feliciteren. Rond half 6 zit mijn werk erop en is het tijd om afscheid te nemen van dit hartelijke en warme stel.

Lieve Richard en Carla, geniet van jullie huwelijksreis in het prachtige Indonesië en heel veel plezier met deze preview!
Bedankt dat ik deel heb uit mogen maken van jullie mooiste dag!

Jenny

bruidsreportage bruidsreportage (3) bruidsreportage (4) bruidsreportagebruidsreportage (9) bruidsreportagebruidsreportage (2) bruidsreportage (5) bruidsreportage (6) bruidsreportagebruidsreportage (11) bruidsreportage (12) bruidsreportage (13) bruidsreportage (14) bruidsreportage (15) bruidsreportage (16) bruidsreportage (17) bruidsreportage (18) bruidsreportage (19) bruidsreportage (20) bruidsreportage (21) bruidsreportage (22) bruidsreportage (23) bruidsreportage (24)bruidsreportagebruidsreportage (25) bruidsreportage (27) bruidsreportagebruidsreportage (29) bruidsreportage (30) bruidsreportagebruidsreportage (31) bruidsreportage (32) bruidsreportage (33) bruidsreportage (34) bruidsreportage (35) bruidsreportage (36) bruidsreportage (37) bruidsreportage (38)bruidsreportagebruidsreportage (39) bruidsreportage (40) bruidsreportage (41) bruidsreportage (42) bruidsreportage (43) bruidsreportage (44) bruidsreportage (45) bruidsreportage (48) bruidsreportage (49) bruidsreportage (50) bruidsreportage (51) bruidsreportage (52) bruidsreportage (53) bruidsreportage (54) bruidsreportage (58) bruidsreportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *