Bruidsreportage op West-Terschelling | Hotel Caracol | Doopsgezinde kerkje

Voor deze speciale dag ben ik afgereisd naar het mooie eiland Terschelling waar de huwelijksvoltrekking en het feest van het happy couple zal gaan plaatsvinden. Omdat ik nooit eerder op Terschelling ben geweest besluit ik de dag daarvoor al de eerste boot te nemen zodat ik nog een dagje lekker kan luieren op het strand en alvast de fotolocaties kan verkennen. Het bruidspaar blijkt op 200 meter afstand van het hotel waar ik verblijf te logeren, handig!! Als ik ’s morgens aankom in het chique wellness hotel Caracol in West-Terschelling is het een gezellige drukte in de hotelkamer van de bruid. Ze ziet er stralend uit, mooi gebruind en met fantastische wimpers (die ze enkele dagen daarvoor heeft laten “opvullen”) en welke in natuurlijk even van dichtbij wil bewonderen. Ik begin de bruidsreportage met detailfoto’s van haar taupe kleurige bruidsschoenen, het ringkussentje, de sieraden en de trouwringen die al klaar liggen. Dan is het tijd voor haar bruidskapsel, een strakke “donut” rol wat haar geweldig staat. Haar vriendin – annex visagist en kapster – werkt haar make up nog wat bij en dan is het moment daar om in haar geweldige vishtail bruidsjurk te stappen. Wauw.. wat een plaatje! Haar vriendinnen schieten vol van bewondering.

Als de bruid helemaal tip top klaar is begeef ik mij naar de voorzijde van hotel Caracol waar een zenuwachtige bruidegom al klaar staat om zijn bruid in ontvangst te nemen. Een ontroerend moment volgt als hij zijn bruid in z’n armen neemt. Als het bruidspaar iedereen begroet heeft maken we familie foto’s op de aanlegsteigers in de haven. Vervolgens vertrekken we, bruidspaar voorop in een zilveren mini cabrio, naar het duingebied van camping de Kooi voor de bruidsreportage. Onderweg spotten we een dijk met een kudde schattige schaapjes waar ik ook graag nog even met het bruidspaar heen wil. We maken foto’s op het uitkijkpunt bij de camping, rennen door de kudde schapen die het schouwspel met grote ogen bekijken en rijden dan weer terug West-Terschelling want er moet nog getrouwd worden!

Voor de plechtigheid heeft het bruidspaar het Doopsgezinde Kerkje in West-Terschelling uitgekozen. Meer dan 100 man staat klaar om met luid gejuich en geklapt het bruidspaar te begroeten. Als de bruidegom klaar staat bij het altaar is het wachten op de bruid. Muzieknummer 1 wordt afgespeeld.. geen bruid. Dit nummer blijkt niet het juiste te zijn. Muzieknummer 2 wordt afgespeeld.. nog geen bruid.. weer verkeerd nummer. Dan volgt weer het eerste – verkeerde – muzieknummer en dan pas het juiste nummer. Gelukkig reageert iedereen heel sportief en er wordt hartelijk gelachen.. het ijs is gesproken! Nadat de vader van de bruid zijn dochter “weggeeft” aan haar aanstaande echtgenoot begint de ambtenaar haar toespraak. Voor het “persoonlijke’’ gedeelte heeft het bruidspaar de vader van de bruidegom gevraagd te speechen. Het wordt een toespraak vol humor en grappige anekdokes over de bruid haar “gehum” tijdens het eerste etentje bij de familie van de bruidegom (iets wat haar natuurlijk de rest van de dag blijft achtervolgen), de voetbalcarrière van de bruidegom en het fenomeen “huwelijk” wat toch wel bijzonder blijkt in zijn familie. Zijn familie is namelijk “anti burgerlijk” zo blijkt uit het huwelijk van de bruidegom zijn ouders die pas na tientallen jaren – geheel onverwachts – toch nog werd gesloten. Ook een huwelijk tussen Neerlands “Welsey en Jolanthe” kwam voor iedereen geheel onverwacht. Ik maak foto’s van het officiële gedeelte – het ja-woord en de kus – het tekenen van de akte en van de trouwkaart in beach thema en met een “vintage twist” die ik heb mogen maken. Na de huwelijksvoltrekking toost het bruidspaar op een gelukkige toekomst en wordt de prachtige – met mintgroene kleuraccenten – bruidstaart aangesneden. Tijdens de borrel houdt de moeder van de bruid een mooie toespraak en hier en daar wordt een traan weggepinkt. Dan is het tijd voor nog wat groepsfoto’s op wederom de aanlegsteiger. 

Als de intimi van het bruidspaar lekker verder borrelen vertrekken wij naar het groene strand van West-Terschelling voor het 2e gedeelte van de bruidsreportage. We beginnen met foto’s op een aluminium trap met uitzicht over de zee. Dan is de coole mini cabrio aan de beurt om in de spotlights te staan! We positioneren deze schattige auto op een grasveldje voor een terras – waar de voetbalmaten van de bruidegom het schouwspel aanmoedigen – met uitzicht op zee en ik maak verschillende foto’s van het bruidspaar in en op de auto. Vervolgens maken we nog wat foto’s in het hoge duingras en natuurlijk op het mooie brede zandstrand. Als laatst maak ik wat close-upjes van de trouwringen met als decor het prachtige bruidsboeket wat een beetje vintage aandoet met de zachtroze pioenrozen en pastelkleurtjes. Dan is het tijd voor mij om afscheid te nemen van dit leuke stel. Ik vertrek naar mijn hotel en het bruidspaar maakt zich op voor  een BBQ en het feest in de Zand Zee Bar. 

Bedankt voor een gezellige en zeer geslaagde dag en enjoy this preview!

bruidsreportage (1) bruidsreportage (2) bruidsreportage (3) bruidsreportage (5) bruidsreportage (4) bruidsreportage (6) bruidsreportage (7) bruidsreportage (8) bruidsreportage (9) bruidsreportage (10) bruidsreportage (11) bruidsreportage (12) bruidsreportage (13) bruidsreportage (14) bruidsreportage (15) bruidsreportage (16) bruidsreportage (17) bruidsreportage (18) bruidsreportagebruidsreportagebruidsreportage (21) bruidsreportage (22) bruidsreportage (23) bruidsreportage (24) bruidsreportage (25) bruidsreportage (26) bruidsreportage (27) bruidsreportage (28) bruidsreportage (29) bruidsreportagebruidsreportage (30) bruidsreportage (31) bruidsreportage (32)bruidsreportagebruidsreportage (33) bruidsreportage (34) bruidsreportage (36) bruidsreportage (37) bruidsreportage (38) bruidsreportage (39) bruidsreportage (40) bruidsreportage (41) bruidsreportage (42) bruidsreportage (43) bruidsreportage (44) bruidsreportage (45) bruidsreportage (46) bruidsreportage (47) bruidsreportage (48) bruidsreportage (49) bruidsreportage (51)bruidsreportagebruidsreportage (52) bruidsreportage (53) bruidsreportage (54) bruidsreportage (55) bruidsreportage (56) bruidsreportage (57) bruidsreportage (58) bruidsreportage (59) bruidsreportage (60) bruidsreportage (61) bruidsreportage (62) bruidsreportage (63) bruidsreportage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *