Bruidsreportage op Landgoed Rhederoord | door Mirjam Beentjes

Hoewel het gisteren mooi weer was en het morgen ook weer mooi blijkt te zijn, word ik vandaag wakker met een dik wolkendek en 13 graden… Ik hoop dat mijn bruidspaar van vandaag zich er niet door uit het veld laat slaan, want voor ons fotografen is dit perfect weer! Geen harde schaduwen, maar mooie egale belichting.

Rond 11.00 uur kom ik aan op Landgoed Rhederoord, een prachtig landgoed met dito landhuis vlakbij Rheden. Voor mij bekend terrein want een jaar geleden heb ik hier ook een bruiloft gefotografeerd. De bruid zit op een klein kamertje (de bruidssuite moet nog schoon gemaakt worden) en wordt onder handen genomen door haar moeder die door haar kappersachtergrond een prachtige coupe kan creëren. Terwijl de bruid nog druk bezig is met haar haar en make up komen de kinderen binnen: Keano van 3 en Jill van 1. Zij hebben de afgelopen nacht bij opa en oma geslapen en gaan vandaag mee maken dat papa en mama gaan trouwen! Ik bewonder de mooie bruid, die ondanks de drukte in het kleine kamertje de rust zelve is.  Het is wat krap met bewegen, maar het lukt goed om mooie foto’s van haar en van de kinderen te maken. Vlak voordat ze haar trouwjurk aan doet zorgt ze nog even dat de kinderen nieuwe kleren aan hebben en beide met een prachtig kapsel klaar zijn voor de dag. En dan trekt ze haar jurk aan…wauw…adembenemend… en wat een prachtige sleep! 

Ondertussen is ook de bruidegom gearriveerd. Relaxed kleedt hij zich aan terwijl een vriend zijn stropdas netjes voor hem knoopt. Binnen 10 minuten is hij klaar. Wat hebben mannen het toch makkelijk wat aankleden betreft! De bruidegom en zijn stoere zoontje staan onderaan de trap ieder met een bloemetje te wachten op de bruid en dochtertje Jill die sierlijk de trap afschreiden.  Wat een prachtig gezinnetje! 

Omdat kleine kinderen ’s morgens nog op hun best zijn beginnen we de bruidsreportage met de kinderen erbij. Het wordt een soort speeluurtje op het landgoed van Rhederoord waarbij we bellen blazen, kinderen omhoog houden, rennen over het gras, bloemen ruiken etc. Werkt super, want de kinderen zijn relaxed en hoeven niet zo te poseren. Natuurlijk roep ik ze constant om ze toch af en toe in de lens te laten kijken maar al met al gaat het heel ongedwongen en kan ik een paar prachtige plaatjes schieten. Het helpt natuurlijk ook dat de kids erg fotogeniek zijn! En ondanks het ravotten en af en toe wat kindervoetjes op de sleep weet de bruid haar jurk nog mooi schoon te houden. Na zo’n 3 kwartier worden de kinderen naar oma gebracht en ga ik verder met het bruidspaar. Hoewel het met de kinderen erg leuk was hebben ze nu tijd om meer met elkaar bezig te zijn waardoor de foto’s meteen een stuk romantischer worden.:-)

Vooraf had ik vernomen dat er bij 15 graden of meer buiten getrouwd kon worden, dus ik had al een beetje op een binnen bruiloft gerekend. Maar het blijkt onder de bomen helemaal niet zo koud te zijn, dus de ceremonie wordt gewoon buiten gehouden, midden in het bos! Alle gasten zitten klaar en wachten rustig op de komst van het bruidspaar. Dan klinkt Adele door de boxen (jawel, een heuse geluidsinstallatie in het bos!) en komt door al het groen het bruidspaar aanlopen. Romantisch! De ceremonie wordt gedaan door een vriend waardoor het heel persoonlijk en warm is. Voor mij is er veel bewegingsvrijheid om te fotograferen, ideaal, ik moet alleen uitkijken dat ik niet te veel lawaai maak met mijn lopen door het bos. Jill is ondertussen in slaap gevallen, maar Keano zit trots naast zijn ouders en is voornamelijk bezig met de stokken die hij allemaal vindt rondom zijn stoeltje. Dan mag hij de ringen brengen en wordt een moment later met een volmondig “ja” op die hele belangrijke vraag geantwoord!

Na de ceremonie volgt in het landhuis het aansnijden van de bruidstaart en het heffen van een glas champagne. Champagne is goed, want daarna volgen alle groepsfoto’s en drank maakt mensen altijd wat ontspannender op de foto.:-) De bruid heeft zelf een geweldig idee om met alle vriendinnen beneden op het bordes te staan terwijl de bruidegom boven op het balkon met zijn vrienden staat. Ik vind het geweldig! Mede omdat de vriendinnen allemaal prachtige jurkjes aanhebben!

Rond half 5 zit het er voor mij op en neem ik afscheid van dit leuke bruidspaar. Ondanks dat we weinig zon hebben gezien was het een super dag! Een goede sfeer, een gezellig en relaxed bruidspaar, leuke kindjes en toplocatie. Bedankt voor deze dag en ik hoop dat de foto’s in de smaak vallen.

Mirjam Beentjes

bruidsreportage (7)bruidsreportage (8) bruidsreportagebruidsreportage (1) bruidsreportage (2) bruidsreportage (3) bruidsreportage (5) bruidsreportagebruidsreportage (4) bruidsreportage (10) bruidsreportage (11) bruidsreportage (12) bruidsreportage (13) bruidsreportage (14) bruidsreportage (15) bruidsreportage (16) bruidsreportage (17) bruidsreportage (18) bruidsreportage (19) bruidsreportage (20) bruidsreportage (21) bruidsreportage (22) bruidsreportage (23) bruidsreportage (24) bruidsreportage (25) bruidsreportage (26) bruidsreportage (27) bruidsreportage (28) bruidsreportage (29) bruidsreportage (30) bruidsreportage (31) bruidsreportage (32) bruidsreportage (33) bruidsreportage (34) bruidsreportage (35) bruidsreportage (36) bruidsreportage (37) bruidsreportage (38) bruidsreportage (39) bruidsreportage (40) bruidsreportage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *